Back to filtered projects

New Hall

Westfield State University

Westfield State University desired a new suite-style residence hall with associated common areas that would extend their campus and bring Davis Hall, a late 1960s residence facility, into dialogue with the rest of the campus. The new building helps to define and strenthen the “Westfield Walk” that parallels the main campus quadrangle, and also sets up a diagonal connection between Davis Hall and the main dining facility across the campus green. Commuter parking on the site was moved to an off-campus location, making this area a completely pedestrian precinct. Study lounges occupy offsets in the building form, letting natural light into the corridors, and breaking the building into groups of 30 to 40 students. A series of lounges and study rooms make up a four-story tower that serves as an icon on the main campus green space, and provides views of the mountains in the distance.